Pak ale špatně zazpívala píseň Amerika a vypadla. „Byl to skvělý pocit, když jsem postoupila, Gábina Osvaldová mi dokonce řekla, že mám X Faktor a zpívat umím,“ popisuje mladá žena, která pracuje jako servírka v restauraci.

Cesta za snem a slíbenou milionovou prémií skončila v okamžiku, kdy Jana špatně zvolila soutěžní píseň.

„Rozhodla jsem se pro písničku s náročnějším textem. Pár hodin před vystoupením, v půl třetí ráno, mne únava udolala. Po probuzení následovalo děsivé zjištění, že nemám v hlavě ani slovo z textu,“ popisuje. Ve zbývajícím čase proto zariskovala a rychle se podívala na píseň Amerika. „Je známější, ale už nebyl čas se jí dobře naučit. A jak to dopadlo, viděli mnozí v televizi. Před porotou jsem ze sebe dostala pár slov a konečná,“ vzpomíná Jana.

Dodatečně si prý uvědomila, jakou udělala s volbou písně chybu, jenže další šanci, jako třeba Soukupův oblíbenec David Gránský, prostě nedostala.

Účasti Jana Lehovcová nelituje. „Byla to pro mne veliká zkušenost a výzva k dalším aktivitám, jako třeba účast na konkurzech do dvou muzikálů, kterých jsem se nedávno zúčastnila. Nevyšlo to sice, ale já to nevzdávám. Zpívám country a nebráním se ani jiným hudebním stylům. X Faktoru se zúčastnilo asi osm tisíc lidí, a to, že jsem se dostala do dvacítky, považuji za úspěch“ hodnotí svou snahu.

Jana pochází z hudební rodiny, zpívá od dětství a má za sebou několik úspěchů, jako první místa v televizních soutěžích Do–Re–Mi a Carusso Show, nebo koncert ve Švýcarsku pro české emigranty. Posledních deset let zpívá a hraje se skupinou Kamarádi údolí klidu.

Na X Faktor zůstanou osmatřicetileté nadané zpěvačce hezké vzpomínky.

„Bylo tam hodně dobrých zpěváků, a já byla mezi nimi. Pokud někdy bude nějaký další ročník, určitě do toho půjdu znovu. Slova Osvaldové mě totiž hodně nakopla,“ říká odhodlaná a usměvavá Jana.