Dokument potvrzuje, jak se shodli, dlouholetou spolupráci. „S Bärnau a regionem kolem tohoto městečka spolupracujeme už mnoho let a je to vztah velmi dobře fungující, který se pohybuje nejen v oficiální rovině. Je to spolupráce spolků, různých zájmových, či sportovních sdružení, ale funguje i na osobní bázi,“ zmínil tachovský starosta Ladislav Macák s tím, že podepsaná deklarace mimo jiné přináší další rozměr spolupráce. „V neposlední řadě, což je ale také velmi důležité, usnadní přístup k dotačním programům,“ dodal.

Ilustrační foto.
Zahrádkáři si mohou koupit zahrádku

Starosta Bärnau Alfred Stier si spolupráce rovněž pochvaluje. „Vzniklo už mnoho společných projektů. Tím nejviditelnějším je určitě Zlatá cesta a Historický park,“ zmínil.

Deklarace je podepsána na dobu neurčitou a specifikuje deset hlavních bodů spolupráce mezi oběma městy.

K hlavním cílům společné deklarace patří snaha zařadit příhraniční region mezi Tachovem a Bärnau do tzv. Zeleného pásu Evropy. Strany budou také vytvářet a rozšiřovat podmínky pro setkávání dětí a mládeže. V neposlední řadě patří k hlavním bodům spolupráce rozvoj podmínek pro pěší a cykloturistiku, včetně budování infrastruktury, jako jsou trasy, parkoviště, informační místa, možnosti por přenocování a podobně.

Ilustrační foto
Řidiči křižovatkou zatím neprojedou