Iniciátoři přenesení roubovance stromu do genového sadu v Tachově se rozhodli hrušeň z Lidic v této anketě podpořit. Hlasovat je možné prostřednictvím dárcovských textových zpráv (podrobnosti na internetových stránkách Nadace Partnerství), případně formou podpisu do archů, které je možné najít na několika místech v Tachově.

Cena jednoho archu je 60 korun a podepsat se na něj může 20 osob. Částku hradí odesilatel archu a výtěžek z hlasovacích archů jde do veřejné sbírky určené na výsadbu a ochranu stromů.

Archy je možné podepsat ve vestibulu městského úřadu, v prostorách základních škol Hornická, Kostelní a Zárečná, v gymnáziu, v městské knihovně, informačním centru, v Muzeu Českého lesa. Hlasovat je možné do 10. října, vyhlášení výsledků se uskuteční u příležitosti Dne stromů, který v České republice připadá na 20. října.

Obyvatelé tachovského okresu mohou v anketě Strom roku hlasovat také pro strom, který roste na návsi ve Svojšíně. Ve finálové dvanáctce má číslo osm a název kaštan u kostela.