Generální sponzor FK Tachov, majitel Casina King´s Leon Tsoukernik, se rozhodl za postup přes V. Plzeň přispět do klubové kasy částkou jeden milion korun.

„Víme, koho tady přivítáme, takže to nechávám bez komentáře," reagoval na motivační stimul sponzora sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži a dodal: „Chceme, aby si to všichni užili a aby to byl svátek fotbalu."

Pořadatelem pohárového utkání je domácí tým, a tak ředitel klubu absolvuje hektické dny. „Chceme ve spolupráci s vedením plzeňského klubu, aby vše proběhlo v přátelském duchu a příznivci si odnesli pěkný fotbalový zážitek," poznamenal ředitel.

Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji v informačním centru v Tachově na Náměstí Republiky až do středečního  poledne.

„Chtěl bych upozornit příznivce, že určitě není vyprodáno a lístků je stále dost a budou v prodeji přímo i na stadionu. V tom nevidíme žádný problém, každý kdo bude chtít utkání vidět, se na stadion dostane," vyvrací fámy o vyprodání kapacity stadionu Móži.

Tachov, hrající Českou fotbalovou ligu, si postup vybojoval přes Sokolov a dnes se mohou hráči přímo na trávníku poměřit s prvoligovým týmem.

„Všichni si chceme zápas hlavně užít. Jsme realisté, chceme být Viktorce důstojným soupeřem a uhrát co nejpřijatelnější výsledek," má jasno o rozložení sil trenér FK Tachov Stanislav Purkart.

Mužstvo Viktorie přijede na stadion už v 15.00 hodin, takže kdo přijde dříve, rozhodně se nudit nebude. Rozcvička bude probíhat na hlavní ploše.

V Tachově hrálo prvoligové mužstvo naposledy v sezoně 1995/1996, kdy na stadionu našel na tři zápasy azyl ligový tým FC Union Cheb a hostil mimo jiné i mistrovskou Spartu Praha. Tehdy zápas sledovalo šest tisíc diváků.