Tachovská prodejna sportovních a cyklistických potřeb se zapojila do projektu Vánoce patří dětem. Šlo o to obdarovat děti v dětských Klokáncích. Prodejna se stala sběrným místem, kde se balíčky s dárky shromažďovaly a následně byly odvezeny přímo do zařízení.

Klokánek je zařízení spadající pod Fond ohrožených dětí České republiky  a jsou zde děti snad s nejtragičtějším osudem. Jde o děti týrané psychicky a fyzicky, odebrané rodičům z důvodu nelidského zacházení, špatné péče a další. Jsou zde děti od novorozenců do osmnácti let věku. „Sbírka trvala asi tři týdny a odváželi jsme dárky dodávkou. Podmínkou bylo obdarovat v originálním balení. Dary se shromažďovaly v klasické krabici od bot včetně víka, polepené dárkovým papírem a naplněné dárky pro děti, věcmi pro chlapce nebo holčičku ve věkové kategorii 2-4, 5-9 nebo 10-14 let. Každý dárek musel být polepen etiketou, aby bylo jasné, pro koho je krabice určená," seznámila nás Miluše Srbová, provozovatelka obchodu.

Lidé nosili v krabicích oblečení různých velikostí a sezónních stylů, hračky, školní potřeby, hygienické potřeby a sladkosti, vše dle vlastního uvážení. Zabalené a označené dárky, které se za tři týdny na sběrném místě v Tachově shromáždily, odvezli pracovníci prodejny v neděli do Plzně, kde je další sběrné místo. Ostud poputují dárky rovnou do Klokánku. „Více dárků se sešlo pro kluky. Sami jsme zabalili a připravili asi dvanáct dárků pro kluky. Většina byla pro holky, tak jsme se přidali," dodala.

Celkem tachovská sbírka čítala 44 krabic od bot.