Čtvrtý ročník této akce, který se koná ve dnech dvacátého druhého a dvacátého třetího října, má představit projekty, rekonstrukce a další pomoc památkám. Upozornit na sebe zde také mohou menší i větší města. „Tachov spolupracuje se Sdružením historických staveb Čech, Moravy a Slezska. Pod touto institucí se bude společně s městy, jako Český Krumlov, nebo Kadaň v Praze prezentovat," řekla deníku místostarostka Jana Hrčková, která se na veletrh, probíhající v holešovickém výstavišti, také chystá.

„Do Prahy vezeme mnoho letáčků, reklamních předmětu a dalších věcí, týkajících se tachovského zámku, jízdárny ve Světcích a dalších památek na Tachovsku," dále řekla místostarostka.

Tachov se této přehlídky památek zúčastní poprvé a doufá v kladné přijetí. „Když nám Sdružení historických staveb Čech, Moravy a Slezska nabídlo, jestli bychom se v Praze také nechtěli představit, odsouhlasili jsme to. Akce takovýchto rozměrů může Tachovu přinést větší cestovní ruch a především poukázat na velké množství památek, které se u nás nachází, což vnímáme jako veliké pozitivum," dodala Hrčková.

Do karet veletrhu Památky 2015 také hraje to, že sousedí s další akcí obrovských rozměrů. Ve stejném termínu se na výstavišti představí jedna z nejvýznamnějších přehlídek designu ve střední Evropě. Uskuteční se zde již sedmnáctý ročník Designblok. Návštěvníci této akce mezinárodních rozměrů budou mít vstup na veletrh památek zcela zdarma.