„S myšlenkou k nám přišli samotní těchlovičtí obyvatelé. Ti přišli i s požadavkem na přechod pro chodce. To ale bohužel kvůli mnoha věcem není možné," řekl Deníku starosta Stříbra Bohuslav Červený.

„Tato myšlenka s cyklostezkou se nám ale zalíbila, protože Těchlovice jsou příměstskou částí a jsou vzdáleny kolem tří kilometrů," pokračoval dále starosta.
„Proto jsme na setkání zastupitelstva schválili návrh a začneme podnikat kroky k tomu, aby cyklostezka byla. I když zatím není vůbec nic jisté," řekl Červený.

Stěžejní otázkou ke zřízení cyklostezky jsou finance. „Ostatně jako u všeho. Město v žádném případě nemá peníze na to, aby zafinancovalo celý projekt samo. Proto budeme v příštím roce žádat o dotaci, která by k tomuto kroku více napomohla. Myslím si, že pro Těchlovické by to byla výborná věc. Dokáži si představit maminky s kočárky, lidi  na inline bruslích, jak se jedou třeba jen tak projet do Stříbra. Ale také právě cyklisty, kteří by si mohli dojet na kole něco drobného nakoupit. Lidé by nebyli ani tolik závislí na automobilové dopravě. K tomu by dělali také něco pro své zdraví," vyjádřil se dále starosta.

Stezka by měla vyrůst po pravé straně silnice směrem od Těchlovic. Končit by měla poblíž u stříbrské mlékárny. „Ale zatím máme dva předběžné plány trasy, které nejsou závazné a mohou se změnit. Nyní se opravdu soustředíme hlavně na to, abychom v tom příštím roce dotaci dostali a projekt mohl na plno začít," dodal Červený.
„Já bych cyklostezku určitě uvítala, protože do Stříbra je to kousek," uvedla Deníku Kateřina Pospíšilová z Těchlovic.

„Myslím si, že taková stezka by byla hojně využívána. Už teď je vidět, že po této trase jezdí mnoho cyklistů a také chodí dost chodců. Vzhledem k frekventovanosti silnice to je dle mého názoru velice nebezpečné. Mým názorem je, že by to byly skvěle využité peníze," dodala Pospíšilová.

V červnu tohoto roku byly kolem Stříbra otevřeny dvě nové cyklotrasy, které spojují úsek mezi Červenou lávkou podél řeky Mže s Vranovem a prochází velice zajímavými územími s úžasnou krajinou. Tyto trasy byly vybudovány v rámci česko – německého projektu s názvem Opatření ke zkvalitnění Panevropské cyklotrasy Neustadt – Stříbro. Tento projekt neznamenal jen vybudování povrchu pro jízdu na kole, ale také s tím spjatá odpočívadla, krytá parkoviště pro kola.

Přistoupilo se také k bezpečnostním opatřením, úpravám povrchů některých mostů.
„Cyklistů na našich dálkových mezinárodních trasách každý rok přibývá. Nejde jen o Němce, ale také o Brity a Holanďany. Naše krajina se jim totiž velice líbí," řekla plzeňská cykloprůvodkyně Radka Žáková.

Lukáš Hilpert