Malou poozornost ve formě zvonku pro štěstí, přírodního krému nebo květiny obdržel každý z řad tělesně postižených, kdo si koncem roku, těsně před Vánočnými svátky, našel cestu na slavnostní rozloučení s uplynulým rokem do tachovského plaveckého bazénu. „Doufám, že jsme tímto udělali všem přítomným radost,“ říká Anna Kolářová, předsedkyně místní organizace Tachov – západ.

„Tyto rozloučení se starým rokem pořádáme už delší dobu a lidé se vždy účastní v hojném počtu. Naposledy jich bylo přes třicet,“ dodala Kolářová. Ani uplynulý rok tělesně postižení nezaháleli. Podle jejich předsedkyně za loňský rok stihli spoustu aktivit. „Chodíme pravidelně cvičit a plavat do bazénu, každý týden máme pronajatou tělocvičnu v Revisu, jezdíme do divadel na představení, na různé výlety po okolních hradech, zámcích a památkách, navštívili jsme také například Meditační zahradu v Plzni,“ shrnuje výčet některých akcí tělesně postižených Kolářová.

Ovšem ani letos nebudou postižení sedět po celý rok doma se založenýma rukama. také na tento rok má jejich předsedkyně připraven pro členy organizace pestrý program. „Určitě bude pokračovat cvičení v Revisu, které získalo na popularitě. Každou středu se ho účastní asi dvacet lidí. Do bazénu se budeme vydávat jako dosud, každý pátek. Také bychom rádi pro své členy uspořádali nějakou odbornou lékařskou přednášku, její téma ale zatím ještě přesně neznáme. Kulturních aktivit bude letos také několik, snad si každý vybere. Mimo jiné chodíme osobně gratulovat všem našim jubilantům, kteří od nás zároveň obdrží i malý dárek,“ dodala Kolářová