Akce se uskutečnila ve spolupráci s Kontem Bariéry a prestižní školou Open Gate. „Sešla se prakticky celá škola a každý si mohl vybrat libovolnou vzdálenost, kterou uběhne. Jedno kolo na našem hřišti je dlouhé 240 metrů. A každý sám si také určil částku, kterou přispěje," řekl Deníku ředitel školy Zdeněk Hnát.

A jak řekly samotné děti, některé nosily třeba dvacetikorunu, ale našly se i takové, které dostaly od rodičů na podporu akce tisícikorunu. V pokladně se na konci běhání sešlo neuvěřitelných 51 041 korun. „Tolik jsme skutečně nečekali. Možná k tomu pomohlo i to, že od prvopočátku jsme věděli, na co chceme přispět," uvedl dále ředitel. „Chtěli jsme pomoci nevidomému žákovi první třídy naší školy na nákup tandemového kola, aby mohl jezdit se svými blízkými," dodal.

Takové kolo stojí kolem šedesáti tisíc, takže se při charitativní akci podařilo na téměř celé kolo vydělat. „Věřím, že se to povedlo, protože se nám ozvaly i některé firmy, které rovněž finančně pomohou."

Vedení školy má radost, že akce oslovila také veřejnost, že přišli žáci z nedaleké Základní školy Hornická.

Patronem akce v Tachově, byl trenér FK Tachov a západočeská trenérská legenda Zdeněk Michálek. „Každá taková akce je přínosem. Rád jsem se jí zúčastnil a bylo vidět, že děti měly chuť, byly spontánní, měly radost. Sám jsem z toho měl velmi příjemný pocit," svěřil se trenér Deníku.

Přístup dětí ze Zárečné oslovil i spolupořádající prestižní školu Open Gate. „Dostali jsme od nich maily plné uznání a poděkování. To nás velice potěšilo," dodal Hnát.