Motorkářského a tuningového svátku se budou účastnit následující sobotu nejen známí kaskadéři, ale také Jan Sedloň se svojí legendou Mitsubishi Lancer EVO VII. Pořádání takovéto moto akce vyžaduje úsilí i mnoho příprav. „Auto moto párty se bude konat už po deváté,“ řekla nám za organizátory Michaela Klimentová. „Je to taková show plná adrenalinu a zábavy. Celodenní program budou zpestřovat motocyklový kaskadéři. K vidění bude jízda po zadním kole za mrtvým bodem, dlouhá jízda po předním kole zakončená otočkou,“ vysvětluje náplň programu. Každým rokem jsou na Kříženci vidět nejen kaskadéři, ale také nějaké zvláštní zpestření pro diváky. „Necháme se překvapit, ale komu nestačí pouze přihlížet, může se nechat svést po zadním kole na motorce rychlostí dvě stě kilometrů za hodinu,“ poukazuje na možnosti. „Zajímavostí určitě je vystoupení Honzy Sedloně jako Demolition mana.

Nejenže se svým týmem zajistí totální demolici auta, ale tentokrát na trať vyjede se svým legendárním Mitsubishi Lancer EVO VII. Minulý rok bylo k vidění i BMW v různých možných i nemožných polohách,“ dodává. „Zvláštností letošního ročníku bude kaskadér, který pojede na střeše auta a bude proskakovat ohnivým kruhem. Je to nebezpečný prvek, což dokazuje i vážné zranění jednoho z aktérů při vystoupení v Číně,“ poukázala na nebezpečí Klimentová. „Tak jako každoročně, i letos bude samozřejmostí sprint motorek i aut. Každý může v této disciplíně ukázat své schopnosti za řídítky i volantem. Pro majitele upravených aut chystáme soutěž o nejlepší tuning,“ řekla závěrem.

I město Planá svým způsobem akci podporuje. „Nejsme proti pořádání této moto párty. Část pozemků je ve vlastnictví města a ty poskytujeme k využití na tuto akci,“ řekl nám starosta Plané Karel Vrzala. Letiště na Kříženci bude v době konání akce zavřeno veškerému leteckému provozu. Přesto nějaké stroje ve vzduchu vidět bude. „Účast nám přislíbil Albert Winter se svým obřím modelem letounu, který by měl předvést akrobatické prvky,“ pověděl nám ředitel letiště Pavel Novák. „Už týden předem se dělají přípravy a několik dní potom se letiště uklízí.

Za vlastní provoz letiště jsem odpovědný já a jsem stavu to uhlídat. Za provoz akce vždy odpovídá pořadatel, který si od nás plochu pronajme,“ vysvětluje problematiku odpovědností Novák. „Taky bych chtěl všechny účastníky upozornit, aby nepožívali alkohol. Budeme letos na toto dbát ve zvýšené míře,“ poukazuje ředitel. Při příležitosti této moto akce Tachovský deník pro své čtenáře připravil soutěž o lákavé ceny. Reportáž z vlastní akce budou čtenáři moci sledovat v sobotu na internetových stránkách www.tachovsky.denik.cz, a v pondělním vydání Tachovského deníku.