Ačkoli do začátku té pravé turistické sezony zbývá ještě nějaký ten den, předvoj vyznavačů výletů a historických památek už k nám dorazil. Sonduje totiž, jaké památky jsou pro turisty na Tachovsku nejatraktivnější. „My jsme sem dorazili proto, abychom pak doma sousedům podali zprávu,“ usmívají se manželé Karel a Romana Tichotovi, kteří na Tachovsko dorazili z jihu Moravy.

„Právě se sousedy jsme se totiž dohodli, že letos vyrazíme na Tachovsko. Ještě jsme tu nikdy nebyli a my chceme poznat všechny kouty republiky. Léto tedy věnujeme vašemu regionu,“ dodali. Podle jejich názoru patří mezi nejlákavější turistické atrakce přimdský hrad, kladrubský klášter a město Stříbro. „Slyšeli jsme, jak vyhlášené jsou oživené prohlídky v benediktinském kláštěře.

Také my bychom si je přáli vidět na vlastní oči,“ uvažují Tichotovi. My jsme je zastihli při návratu z výšlapu na hrad v Přimdě. „Měli jsme štěstí na hezké počasí, takže výhled po okolí byl impozantní, hlavně na německou hranici a dálnici. Škoda jen, že není vidět na městečko pod hradem,“ zalitovali manželé. ´Hlášení´ o památkách tachovského regionu rodina Tichotových doplní také o město Stříbro.

„Na náš vkus je až příliš velké, takže jsme nestihli prohlédnout si všechny jeho krásy. Ale náměstí je nádherné. Sousedé jsou mladší, ti toho o prázdninách stihnou projít daleko víc než my. Takže jim ze Stříbra určitě nic neunikne,“ rozloučili se s námi Karel a Romana Tichotovi před odjezdem do Znojma.