„Hraje každý s každým ve třech věkových kategoriích. Součet vítězství pak určuje vítěze,“ upřesnila Dagmar Smolíková, jedna z pořádajících.

U stolu vždy seděli jen dva hráči, na které dohlížel dospělý rozhodčí a bylo jedno, jaké motivy kartičky měly.

Nejlepší hráčkou ve své kategorii byla třináctiletá Romana Syrová. Před turnajem si věřila a skutečně, přemožitele nenašla. „Žádné domácí přípravy neexistují. Je mi jedno s kým hraji a jaké jsou obrázky,“ řekla rozhodně nejstarší hráčka turnaje, která zároveň očekávala, že dorazí její největší vyzyvatel ze Stříbra. „Můj oblíbený soupěř nedorazil. Nandala jsem mu to už několikrát, ale nevím, jestli se dnes bál,“ dodala sebevědomě s tím, že nevynechala ani jeden z turnajů. „Přišla jsem s tím, že vyhraju.“

Tolik ambicí ale naopak neměl nejmladší hráč – šestiletý Filip Andrle. I ten se ale postavil na nejvyšší místo bedný vítězů. „Pexeso hraji rád i doma s rodiči, nejvíce pak se strejdou Tomášem a obvykle vítězím,“ pochlubil se s šibalským úsměvem.

Pořadatele ale letos mrzel menší počet dětí. „Dříve jezdily z Heřmanovy Hutě nebo Stříbra a tentokrát to obstaraly jen děti místní,“ povzdechla si Smolíková.

Věková kategorie 5 – 6 let

1. Filip Andrle, 2. Justýna Bodišová, 3. Adam Liška

Věková kategorie 7 – 9 let

1. Eliška Šimková, 2. Adéla Baxová, 3. Isabela Igerská

Věková kategorie 10 – 13 let

1. Romana Syrová, 2. Michaela Trojanová, 3. Jan Liška

Každý z hráčů odešel se sladkou odměnou. Tři nejlepší pak dostali diplom a pohár.