"Doporučujeme, aby návštěvníci nechali auto doma a přijeli vlakem, z nádraží v Bezdružicích nebo v Konstantinkách je doveze historický autobus, takzavný Krasíkovský expres," doporučují pořadatelé.

Pro návštěvníky, kteří se přeci jen rozhodnou pro cestu automobilem, je připraveno několik parkovacích úseků. Jeden se nachází přímo u Dvora Krasíkov, další po cestě k zřícenině hradu. Další parkovací místa jsou připravena na cestě po levé straně dvora a naproti jednomu z výběhů. Jak dále pořadatelé upozorňují, hlavním cílem je zamezit možnému překážení již zmiňovanému autobusu. "Zejména se jedná o místo pro otáčení autobusu. Zde neparkujte nebo budete odtaženi, autobus má prostě přednost."

Ve stříbrském Domě dětí a mládeže si zájemci zdobili velikonoční perníky.
Velikonoce na Tachovsku přinesou speciální trhy, nebo pochod za mašinkou

Jak dále organizátoři slibují, v rámci co nejlepšího zjednodušení parkování se pokusí nabídnout také jeden z výběhů směrem na Kokašice. Ale to jen v případě, že zdejší povrch bude dostatečně po jarním tání vyschlý. "Ano, v případě Slavností jablek je možné parkovat na louce pod Krasíkovem, ale teď je jaro, roste tráva, a tak není možné na okolní louky vjíždět. Prosím, respektujte to, ať nezpůsobíte škody na budoucím krmení pro zvířata," vysvětlili pořadatelé.