„Festival je postaven na filmech, které jsou o dobrodružství, odvaze, cestování, divoké přírodě a extrémních zážitcích a sportech či adrenalinu,“ řekl nám Jan Mařík, jeden z pořadatelů z dlouhoújezdského sdružení Orbita Hora. Tvůrci tachovského festivalu čerpají filmy především z Mezinárodního horolezeckého festivalu v Teplicích nad Metují (MHFF). „V Tachově jde o třetí ročník akce a troufnu si říci, že návštěvnost a kvalita Expediční kamery stoupají,“ dodal Mařík s tím, že se promítaly snímky, které na MHFF vyhrály nebo se umístily na čelních příčkách.

Snímky Nejdelší cesta, Life cycles, Odkud není návratu, Mazungu, Co se stalo na ostrově Pam, Ve vlčí kůži po stopách Džingischána jsou natočené v různých koutech světa. Dlužno navíc dodat, že Tachovany doslova nadchly. „I když jsou na webu často kritické názory na rozvláčnost a délku jednotlivých scén, mě se filmy líbily. Navíc je vidět, že jsou díla točená velmi profesionálně, s profesionální technikou. Záběry jsou točené z vrtulníků a z dalších velmi netradičních míst. Ten štáb musel být velmi kvalitní,“ řekl nám jeden z návštěvníků.

Diváci se mohli zúčastnit i výherní ankety. „Bylo možné vyhrát například digitální fotoaparát, flashku, která vydrží lecjaké zacházení nebo fotopapaír a slevové kupóny,“ doplnil.

Čtěte také o Expediční kameře ZDE>>>