Při okresní konferenci zmíněné tituly převzali Ladislav Halák z Konstantinových Lázní, dlouholetý chovatel králíků a registrátor králíků a chovatelka drůbeže Blažena Holátová. Oba ocenění převzali čestná uznání při příležitosti svých osmdesátin.

Součástí okresní chovatelské konference byla také volba nového okresního výboru. „Zástupci jednotlivých základních organizací na svých výročních členských schůzích měli možnost projednat kandidátku do nově zvoleného okresního výboru. Na konferenci se ale přítomní usnesli, že výbor bude pracovat ve stejném složení, jako dosud," informovala jednatelka okresního výboru Zdeňka Kantová s tím, že tříčlenný výbor tvoří Ladislav Hybšt, Zdeňka Kantová a Jiří Houdek.

Na konferenci byla oceněna řada úspěšných chovatelů, kteří vozí poháry a medaile z různých soutěží. Poděkování se ale dostalo i ostatním. „Vždy vyzdvihujeme chovatele, kteří vítězí na výstavách a sbírají čestné ceny, ale zapomínáme na ty, kteří nemají ambice vyhrávat výstavy, ale řekněme si to otevřeně, kdyby výstavy v rámci okresu neobesílali králíky, asi by jich mnoho na výstavě nebylo," vyjádřil se předseda odboru králíků František Janoušek.

Kromě tradičních chovatelských sekcí, kterými jsou drůbež, králíci a holubi, je na Tachovsku také silná základna chovatelů exotického ptactva. Mezi nimi byli na okresní konferenci oceněni Martin Jakubík za aktivní činnost a Jiří Váňa k šedesátinám za dlouholetou práci v odboru.

Cenné úspěchy v rámci celorepublikových soutěží vozili v minulých letech především mladí chovatelé. „Bohužel, po předcházejících úspěšných letech, kdy Tachovsko na chovatelské olympiádě výborně reprezentoval Kuba Šedivý ze stříbrské základní organizace, jsme tentokrát neměli v soutěži zastoupení. Právě Kuba mohl v letošním roce naposledy reprezentovat chovatele Tachovska ve své kategorii v odbornosti holubů a drůbeže. Bohužel, ze zdravotních důvodů se musel nakonec soutěže vzdát," vyjádřila se za mladé chovatele Jana Kantová.

Na konferenci byly předány také poháry za soutěž základních chovatelských organizací na okresní výstavě, která se konala v Tachově. Podle bodového ohodnocení byla nejúspěšnější organizace Tachov 1, která získala 1422,5 bodu, druhá skončila organizace Tachov 3 (1411,5) a třetí ZO Kladruby (1045).