VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Belgii nechci chybět, říká barmanka

STŘÍBRO - Dvaadvacetiletá Barbora Hebrová ze Stříbra se připravuje na jeden ze svých největších životních zážitků

13.8.2008
SDÍLEJ:

Pro dvaadvacetiletou Barboru Hebrovou (na snímku) je nejlepším tréninkem pro blížící se finále její práce.Foto: DENÍK/Miloš Němec

Příští týden se totiž barmanka z tamní restaurace Sherwood zúčastní finále šestého ročníku Mistrovství České a Slovenské republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Z Plzeňského kraje se do pražského finále probojovala jako jediná.
Barbora se konkurence dalších sedmadvaceti účastníků nebojí. „Strašně nerada prohrávám, moc bych chtěla vyhrát,“ usmívá se barmanka. Jedním dechem ale dodává, že už samotná účast ve finále je pro ni obrovským úspěchem.

Porota bude posuzovat celkem devět kroků. Například dodržování výšky pěny, její správné seříznutí, správný sklon sklenice při čepování, polohu čepovacího kohoutu (nesmí se dotýkat sklenice ani pěny) a také rychlost a kvalitu provedení celého rituálu.
„Rozhodně se na mistrovství připravuji. Snažím se každé pivo točit a servírovat přesně tak, jak to má být. To je pro mne ten nejlepší trénink,“ podotkla Barbora Hebrová.

Uspět chce v Praze i přesto, že oproti dalším soutěžícím bude znevýhodněná. „Ti se totiž mají možnost připravovat s originální pípou. Sice jsem s ní už také točila, ale ty zkušenosti mi budou chybět,“ nastínila.

Jak se Barbora do finále kvalifikovala? „Na základě rozhodnutí anonymní komise, která navštívila náš podnik. Sledovala mne při práci a pak jsem se dozvěděla, že jsem postoupila. Byl to úžasný pocit,“ svěřila se barmanka.

Nejlepší barmani a číšníci se v Praze utkají o postup do celosvětového finále, které se v říjnu uskuteční v belgickém Leuvenu. „Určitě bych tam nechtěla chybět,“ přeje si Barbora. „Byl by to nejen můj životní úspěch, ale také obrovská reklama pro náš rodinný podnik,“ dodala.
Stejný názor mají i její rodiče. „Rozhodně budeme Barboře držet palce,“ shodují se Vítězslav a Miluše Hebrovi.

Letošní ročník mistrovství je poprvé obohacen i prezentaci gurmánských lahůdek, připravených na míru k jednotlivým pivním speciálům po taktovkou šéfkuchaře karlovarského Grandhotelu Pupp Jana Pípala.

Autor: Miloš Němec

13.8.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Nechceme hrát na jedna nula, říká tachovský trenér Martin Knakal

Obžalovaného přivedla do soudní síně eskorta.
4

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Modelka Diana Kobzanová podpořila tachovský útulek

Tachov – Psí Útulek U Šmudliny v Tachově si vybrala modelka Diana Kobzanová pro svoji charitativní akci.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

FOTO: Chovatelka plemene Aljaška získala pohár starostky

Kladruby – Výstava drobného zvířectva, kterou uspořádala Základní organizace Českého svazu chovatelů v Kladrubech ve spolupráci s tamními chovateli, byla součástí programu pouťových oslav v Kladrubech.

AUTOMIX.CZ

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Kromě přepravy cestujících je auto od nepaměti využíváno k převozu nákladu. A jak dnes uvidíte, je tím myšleno doslova jakéhokoliv nákladu. Připravte se na bizarní přehlídku převážených věcí všeho druhu, kdy vás už nepřekvapí ani auto naložené v dalším autě.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení