„Oprava této ulice byla rozdělena do tří etap. Ta první z nich proběhla už v roce 2007. Tehdy se uskutečnila kompletní rekonstrukce části této ulice v úseku od náměstí Kryštofa Haranta po křižovatku s ulicí Poštovní. Byla vybudována nová vozovka, chodníky i veřejné osvětlení. O dva roky pokračovala oprava vozovky až ke křižovatce s ulicí Revolučních gard," řekl Deníku starosta Bezdružic Jan Soulek. Město původně plánovalo už tehdy postavit nové chodníky i veřejné osvětlení. „Bohužel se nám v té době výrazně propadly daňové příjmy, takže jsme s opravou museli počkat. Financovali jsme tenkrát jen nezbytně nutné náklady, které souvisely s opravou komunikace," pokračoval starosta.

Místní si tak na dokončení prací museli další tři roky počkat. Stavební dělníci se do ulice vrátili až minulý měsíc. „Dodělali se nové chodníky a veřejné osvětlení," dodal starosta Soulek.

Všechny etapy rekonstrukce ulice ČSA se uskutečnily ve spolupráci s Plzeňským krajem, potažmo správou a údržbou silnic. Město Bezdružice zatím proinvestovalo více než dva a čtvrt milionu korun. „Toto je účet za všechny tři etapy, kromě právě dokončovaného veřejného osvětlení," dodal Soulek. Důvodem, proč je podle starosty zatím předčasné se bavit o sumě za veřejné osvětlení, je fakt, že vsadili na nové technologie. „Vsadili jsme na LED diody. Proto bude investice vyšší, než jsme původně předpokládali. Jsme ale přesvědčeni, že poté ušetříme na provozních nákladech," uzavřel starosta Jan Soulek.