Stříbrská knihovna hostí od středy fotografickou výstavu rodiny Jiránkových. Pradědeček Láďa letos oslaví 77 let, dědeček Květoslav bude slavit 55 let, vnuk Martin 33 let a pravnukovi je devět let.

„No, to bychom měli udělat výstavu ještě za jedenáct let, to budeme mít také podobná dvojčíslí, a to 88, 66, 44, to bude také zajímavá shoda," řekl pohotově Ladislav Jiránek. Fotografování se v rodině skutečně dědí, zajímavé snímky v knihovně jsou toho důkazem. „Mě učí děda Květoš. K narozeninách jsem dostal fotoaparát, a fotím, co se mi líbí. Takže už jsem si vyfotil traktor, dědu s babičkou a také přírodu," řekl nejmladší fotograf z rodiny Roman Dufek.

Děda je na vnuka pyšný. „My jsme spolu pořád, chodíme na ryby, na houby, fotit, jezdíme na kolech, hrajeme fotbal," uvedl Květoslav Jiránek.
Výstavu dobrým slovem ocenila Naděžda Bujňáková z Plzně. „Nalákala mě sem kamarádka Jarka, která zde žije. Výstava je nádherná, ještě jsem nikdy neviděla současně tvorbu tolika generací. Sama fotím, hodně také cestuji. Přednost dávám portrétům, ale teď nejvíce fotím vnučku," uvedla plzeňská návštěvnice.

Martina Sihelská