Všechny věkové kategorie se scházely od deseti hodin. Na závodníky odborně dohlížely zkušené instruktorky z rehabilitačního oddělení, které se chůzí s Nordic Walking holemi zabývají již řadu let.

„Akci pořádáme podruhé. Připravovali jsme se již od ledna. Vytvářeli jsme plakáty, tombolu, trasu a termín. Jsme rády, že nám všichni pomáhají. Kolegové, kamarádi i rodinní příslušníci," řekla Deníku jedna z organizátorek Věra Kolářová.

Závod byl rozdělen do tří tras. První čítala dva kilometry a byla značená modrou barvou. Druhá trasa byla dlouhá čtyři kilometry a závodníci se drželi červené barvy. Poslední trasa vedla po černé barvě a ta měřila sedm kilometrů.

„Jdeme zejména pro zábavu. Jsme již starší, proto půjdeme nejkratší trasu. Byly jsme i loni a byla to velká legrace," dodaly s úsměvem a zapálením dvě účastnice, Valentina Rösslerová a Marie Tuswaldová.

Od dvanácti hodin probíhalo u lázeňského hotelu, kde byl i start závodu, společné rozcvičení s holemi. Po jedné hodině se startovalo. „Samozřejmě jsou připraveny i hodnotné ceny pro vítěze z každé kategorie. Součástí hodnocení je také vyhlášení nejstaršího a nejmladšího závodníka," sdělila Dana Bešťáková z marketingového oddělení. První cenou byl vak na lyže a poukaz do wellness centra, druhou cenou byly skleničky a třetí kšiltovka a dřevěné bločky.

„Na tento závod jsem přijela z Plzně. Instruktorky nám pomohly s rozcvičkou. Je to pro nás takový návod, inspirace," dodala Eva Zikmundová.

Iveta Luňáková