Město o jeho zřízení usilovalo už dva roky. Nyní se bývalá autobusová čekárna na přimdském náměstí mění v centrum, které bude turistům poskytovat informace. „Stavět jsme začali počátkem dubna, do konce června by mělo být hotovo,“ řekl starosta Přimdy Miloslav Kunt. Na zdejším náměstí nevznikne ovšem jen infocentrum, součástí projektu je také úprava okolí. „V samotném infocentru budou umístěny také veřejné záchodky. Zároveň dojde k vybudování odpočinkové zóny v jeho těsném sousedství. V ní bude umístěno dětské hřiště s herními prvky, altán, nové pěšinky. Toto vše je součástí druhé etapy revitalizace přimdského náměstí“ pokračoval Kunt.

Centrum by mělo začít svůj provoz ještě v létě. „Předběžně počítáme s tím, že bychom ho otevřeli ve druhé polovině července. Nejpozději počátkem srpna. Chceme tak pokrýt letní turistickou sezónu v Přimdě,“ dodal starosta. „Zatím ale počítáme jen s letním provozem, zhruba od května do října, jestli pak přejdeme na celoroční provoz, bude záležet na zájmu turistů,“ doplnil.

Přimdské infocentrum bude také vybaveno kamerovým systémem, který pomůže monitorovat náměstí, které se stále častěji stává terčem vandalů. Uvnitř pak bude návštěvníkům k dispozici internet, turistické letáky a personál ovládající cizí jazyky, minimálně německý. Náklady se pohybují kolem tří milionů korun.