Ve výstavních prostorách tachovského muzea jsou totiž k vidění starší pohlednice s vánoční a novoroční tématikou. „Tyto pohlednice a vánoční a novoroční pozdravy zapůjčil muzeu ze své soukromé sbírky pan Karel Kantner z Tachova. Expozice tak ukazuje, jaká přání si lidé dříve posílali. Dnes je zasílání vánočních a novoročních přání klasickou poštou na pohlednicích a jak jsme se shodli, třeba tato výstava v některých lidech tuto zvyklost z dřívějších let zase oživí," řekla Deníku ředitelka muzea Jana Hutníková.

Kromě výstavy pohlednic, která začala v neděli, byl ve stejný den zpřístupněn také Zellerův velkoplošný betlém.

Wenzel Zeller začal betlém stavět ve dvacátých letech minulého století a postupně jej doplňoval čtyřicet let. Po desetiletích, kdy byl uložen na půdě v bednách, se rodina stavitele rozhodla, že by betlém nabídla tachovskému muzeu. To nabídku přijalo a před několika lety odkoupilo a zrenovovalo. Betlém je široký 4,70 metru a do hloubky měří dva metry. Najdeme na něm 54 staveb, z nichž některé jsou replikami skutečných objektů (Dürerův dům, chrám Vasilije Blaženého, chrám Notre Dame adalší), stovku figurek a více než sto zvířat.

Výstava pohlednic i betlém budou k vidění do 6. ledna.

Návštěvníky muzea v minulých týdnech zaujala také výstava věnovaná 60 rokům Sboru pro občanské záležitosti v Tachově. Ta sice již měla skončit, ale pro zájem veřejnosti byla prodloužena do konce letošního roku.