V několika okresech, hlavně na Tachovsku, se kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky a závěje, na Domažlicku mají problémy kamiony. Žádná těžká nehoda se v regionu přes noc nestala, policie evidovala spíše drobné kolize.

Situace v regionu je podobná situaci všude okolo nás, tedy od nedělních 14:00 se snažíme udržet vozovky sjízdné, což v našich podmínkách znamená, že tam kde se jezdí rychlostí 90 km za hodinu je potřeba jezdit 60 nebo 70 km za hodinu," uvedl  Jiří Slapnička,  dispečera Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Během dnešního dne se podle jeho slov budou silničáři snažit zbavit chemicky udržované vozovky zbytků sněhu a břečky a budou se snažit rozšířit jízdní pruhy směrem ke krajnici. "Protože během noci je nebezpečné se příliš cpát ke kraji," uvedl.

Sníh v noci a brzy ráno padal na celém území kraje. Na největším tahu v regionu, dálnici D5, fouká silný vítr. Na dálnici leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, v důsledku sněžení je tam i snížena viditelnost. Na silnicích 1. tříd v kraji je situace podobná, hlásí ji například Domažlicko a jižní Plzeňsko. Souvislejší vrstvy rozbředlého sněhu pak jsou po chemickém ošetření na Klatovsku.

Na vozovkách 2. a 3. tříd se tvoří sněhové jazyky a závěje, zejména na Tachovsku, Domažlicku, Šumavě a na jižním Plzeňsku. Na silnicích Rokycanska, Tachovska a Šumavy leží i ujeté vrstvy nového sněhu. Na Šumavě na řidiče čeká ujetá vrstva sněhu krytá posypem, pluhovaná.

Na většině území kraje je zataženo, sníh intenzivněji v noci padal nebo ještě stále padá v okresech Plzeň-město, Rokycany a Tachov.