Tento projekt spojuje mladé lidi odlišných kultur a národností, aby se seznámili se zvyky, tradicemi a situací v jiných zemích a stali se tak generací, která prolomí prohlubující se mezikulturní bariéru. Vizí je tolerance a příznivé společné soužití české společnosti s různými kulturami a národy, a to na základě jejich porozumění a omezení předsudků a stereotypů.

Díky multikulturní atmosféře, vyvolané zahraničními stážisty, oživuje výuku a zvyšuje zájem o studium mezi žáky a studenty a učí je nebát se odlišného. A přesně díky tomu se v dnešní době účastní hodin studenti celkově ze šesti různých zemí. „Původně k nám mělo přijet sedm stážistů, bohužel student z Tunisu z osobních důvodů nedorazil," vysvětlila zástupkyně ředitele Michaela Halíková.

I přes absenci jednoho mají všichni studenti gymnázia možnost potkávat své kolegy například z Indonésie, Číny, Brazílie, nebo z Mexika. Jednou z podmínek pro příjezd stážistů byla zajištění zázemí přímo v rodinách žáků určité školy. I s tímto se gymnazisté bez problému popasovali. „Možnost ubytovat u sebe jednoho z hostů nám nabídla přímo škola, ale chtěla jsem to sama, jelikož je to velmi zajímavá zkušenost," vysvětlila Kateřina Lorencová, která nabídla nocleh jedné ze stážistek, Gisele z Indonésie.

A co tedy šestice návštěvníků z ciziny studentům nabídne? „Každý z nich má připravenou prezentaci o své zemi. Studenti našeho gymnázia se tak dozví věci o různých kulturách, jejich zvycích. Mohou tak zajímavou formou doplnit své vědomosti," uvedla zástupkyně ředitele a navázala: „Nabídka na tento zajímavý projekt nám přišla mailem a opravdu nás zaujala. Je to poprvé, co se tachovské gymnázium projektu Edison účastní."