V obci Sytno se během posledních dnů pracuje na nových chodnících a silnici. „Jedná se o navázání již dřívější etapy. Vlastně doděláváme to, co se dělalo mezi Plzní a Stříbrem. Nejspíše hlavní novinkou bude stažení tříproudové silnice na dva proudy. Když někdo vyjížděl přímo z obce, musel najíždět na tříproudovou silnici, což bylo mnohdy obtížné. Zlepší se také podmínky pro chodce. Vybuduje se totiž ostrůvek, který také provoz trochu zpomalí a především usnadní situaci přecházejícím lidem,“ řekl starosta Sytna Václav Bodiš. Jak dodal, rekonstrukce by měla pokračovat i příští rok.

Klášter v Boru se opravy znovu nedočká. Opět totiž změnil majitele.
Klášter v Boru opět mění majitele

Další místo, kde je omezen provoz kvůli opravám, lze nalézt v Tisové. „Rekonstrukce promění současný nevyhovující stav vjezdu na hlavní silnici ze středu obce na plnohodnotnou křižovatku. Dosud se vjezd hned u hlavní silnice rozdvojoval na dvě komunikace. Jedna vedla k obchodu a dále k bytovkám, druhá pak k fotbalovému hřišti,“ vysvětlila již dříve starostka Tisové Kateřina Šroubová. Podle jejích slov jdou ale tyto opravy již do finiše. Konkrétně by mělo být hotovo v pátek. „Silnice ale ještě není zkolaudovaná, tudíž se ještě nemůže používat. Lidé, kteří ale zamíří na pouť, budou moci samozřejmě využít chodníky.“

Ve výčtu stavebních akcí se samozřejmě nedá opomenout ani ta v okresním městě. Začátkem července totiž odstartovala druhá etapa kompletní rekonstrukce ulice Hornická. Ta by měla trvat do října a měla by přinést větší parkoviště u městského úřadu, lepší podmínky pro chodce, či již zcela opravenou silnici.