Původem pochází z Prešova, ale od roku 2007 žije ve Stříbře, kde se provdala a vychovává s manželem Milanem dvě děti. Pokud jí zbude chvilka při mateřské dovolené, sedne si ke stolu a skládá z kousků papíru všechno možné. Za sklem v obývacím pokoji tak mohou návštěvníci vidět papírový kaktus, labutě, páva, zvonečky, květiny a další papírové výrobky. Teď momentálně převládají košíčky s vajíčky a kuřátka.

Skládat z papíru se naučila sama. „Jsem samouk, takže jsem se podívala na internet. První popud přišel vloni, když mi zemřela maminka, ještě před svou smrtí mi nechala vytvořit papírovou labuť pro syna, kterého jsem právě čekala. Zaujala mě její stavba, tak jsem si to našla a začala se také učit," vysvětlila.

Z papíru jde podle jejího názoru udělat cokoliv. „Já osobně zatím dělám labutě, pávy, košíky, vajíčka, ale zkusila jsem i kočku, kytky ve váze, kaktus, vánoční stromek a další věci, co mě prostě napadly. Postupně se učím dále, našla jsem i tipy jako srdce, dorty, další zvířátka."

Ke skládání používá klasický kancelářský papír, nebo barevné papíry, i když se dá sehnat také speciální papír. Čtvrtky jsou na to moc tvrdé.
Hotové výrobky si většinou vystaví, případně někomu daruje. „Někdy mě někdo požádá o nějakou věc, co se mu líbí a někde to viděl, tak mu ji pro radost vyrobím," řekla dále s tím, že nejčastěji si z papíru modeluje, když její syn usne.

Martina Sihelská