Ten se uskutečnil v páteční podvečer ve Studánce. V rámci projektu Chuť a vůně domova ho pořádala Místní akční skupina Český les.

„Celý večer byl věnován medu, jeho výrobě a využití v kulinářských specialitách. Měli jsme možnost ochutnat medovinu z podhradí a to snad ve všech příchutích," uvedla k akci Irena Zapletalová a pokračovala: „Dále pak maso nakládané, jak jinak než v medové marinádě a jako dezert koláč s jablky politý medovou zálivkou a posypaný vlašskými ořechy. Samé dobré a zdravé ingredience."

Příští týden účastníky kurzu vaření čeká už poslední společný večer a tématem bude tradiční regionální kuchyně. „A to ještě není vše. V dubnu proběhne ještě jeden speciální večer, kde si tři tříčlenná družstva zavaří o nějakou maličkost a ostatní budou hodnotit."

Tímto večerem budou kurzy vaření ukončeny.