Do zastupitelstva města byli zvoleni zástupci šesti subjektů. Po čtyřech mandátech v patnáctičlenném zastupitelstvu získali SNK Evropští demokraté a Strana zelených. Po dvou mandátech pak ODS a KSČM a Sdružení nezávislých kandidátů Slušnost, zodpovědnost a spolupráce. Jednoho zastupitele má také sdružení Za Krásné Údolí 2018.


Vítězní Evropští demokraté získali přes 28 procent hlasů a absolutně nejvyšší počet hlasů obdržel dlouholetý starosta Černošína Miroslav Plincelner. Ten návrat na radnici nevyloučil. „Zatím to je stále otevřené, jednání o spolupráci v zastupitelstvu pokračují," řekl Deníku.
Plincelner odstoupil z osobních důvodů zhruba v polovině minulého volebního období a vzdal se i svého mandátu zastupitele. Ve funkci jej nahradil Jan Grigar, který ale skončil letos na jaře. Třetím starostou se tak na zbytek volebního období stal Vladimír Turek. Grigar ani Turek už v letošních komunálních volbách nekandidovali.


Svého kandidáta na post starosty může na ustavujícím zastupitelstvu postavit také Strana zelených, která má rovněž čtyři mandáty a ve volbách obsadila druhé místo s necelými třiadvaceti procenty hlasů. „Jak jsem se doslech, zástupci tří stran už se sešli před volbami, teď se schází také. My jsme si mysleli, že se nejdříve sejde nás patnáct zvolených zastupitelů ještě před ustavujícím jednáním, abychom se dohodli na další spolupráci. Ale k tomu zatím není vůle ze všech zvolených stran," řekl Deníku lídr Zelených v Černošíně Pavel Filipčík. Koho by Zelení postavili jako protikandidáta, zatím nerozhodli. „Všichni čtyři máme tu zodpovědnost, že by jeden z nás určitě mohl být starostou," dodal Filipčík.