Obálku s 3800 korunami předala v pondělí ředitelka Základní umělecké školy Tachov Jana Válová Jiřímu Anderlemu z Dlouhého Újezdu, jehož žena utrpěla koncem února vážná zranění při dopravní nehodě. Peníze pomohou rodině k úhradě školného za dvě jejich dcery, Klárku a Aničku, které tachovskou uměleckou školu navštěvují.

Zmíněná částka pochází z příspěvků návštěvníků školního koncertu a z dobrovolných příspěvků zaměstnanců školy.

„Na základě okolností, které v té rodině nastaly, jsme se rozhodli nějakým způsobem pomoci. Koncert, který měli žáci 28. listopadu, jsme pojali jako charitativní a všichni návštěvníci se dozvěděli o situaci, kterou tímto chceme řešit. Pomohli nám a přispěli v rámci tohoto koncertu a přidali se i zaměstnanci školy, protože rodina tady má dvě dcery a ty bychom rádi měli mezi svými žáky. Chtěli jsme nějakou malou finanční částkou pomoci, aby rodina mohla uhradit školné," vyjádřila se ředitelka s tím, že konkrétně u Klárky a Aničky dělá školné 4100 korun, protože obě dívky chodí na hudební obor a jedna z nich navštěvuje ještě literárně dramatický obor.

Jiří Andrle byl pomocí potěšen. „Za tento dobročinný akt děkujeme a rádi jej použijeme na školné. Určitě nám to pomůže," uvedl Deníku.
Maminka obou děvčat se těžce zranila koncem února letošního roku při dopravní nehodě na Domažlicku, kdy se v autě následkem nehody vylily z převážených skleněných lahví a barelů chemikálie. Ty jí poleptaly na mnoha částech těla. „Paní se postupně zotavuje, ale je to běh na dlouhou trať. Bude mít trvalé zdravotní následky," uvedl Deníku Andrle.

„Tento týden se má vrátit z rehabilitační léčebny na čas domů, než zase půjde zpátky do nemocnice na další operace očí a kloubů."