Na závody přijely desítky týmů z celého Tachovska. Byli mezi nimi i zdatní matadoři. Tím byl třeba devítiletý Frantík Škrabal z Halže, který se soutěže zúčastnil už popáté. „Chodíme na tréninky, kde cvičíme namotávání hadic, běh, štafety nebo uzlování," vyjmenoval části přípravy.

O postup do vyšší soutěže bojovali i chodovoplánští. „Taky jsme trénovali pěkně dlouho," shodlo se družstvo ve složení Kuba Mertl, Radek Dvořák, Kája Kepl, Eliška Mertlová a Kuba Hnízdil.

Halži okupovalo deset družstev starších žáků, pět mladších, dvě dorostenecká a devět jednotlivců. „Mladí soutěžili v požární všestrannosti na šesti stanovištích. Na nich například stříleli ze vzduchovky, byli prověřováni ze znalostí hasičiny nebo chodili po laně. Mimo to se ještě běžela štafeta," řekl šéf závodu a vedoucí okresní odborné rady mládeže hasičů Pavel Pechát.

Týmy se v sobotu nestřetly poprvé. Šlo o první část okresního kola, druhá se bude konat v květnu. Po součtu výsledků z podzimního i jarního kola vzejde tým, který bude Tachovsko reprezentovat na krajské úrovni. Když bude šikovný, může pomýšlet i na republiku. „Disciplíny nejsou jiné," upřesnil Pechát.

VÝSLEDKY

MLADŠÍ – Závod pož. všestr.

1. Tachov, 2. Černošín, 3. Chodová Planá

MLADŠÍ – štafeta

1. Tachov, 2. Chodová Planá, 3. Bor

STARŠÍ – Závod pož. všestr.

1. Planá, 2. Brod n. Tichou, 3. Kostelec

STARŠÍ – štafeta

1. Brod n. Tichou, 2. Planá, 3. Černošín

DOROSTENKY

1. Brůhová, 2. Páchová, 3. Hreusová

DOROSTENCI

1. Kapitán, 2. Leinhaüpl, 3. Pácha