„Žáci by měli umět zachránit život, rozlišit poplachy. Během celého roku se základní poznatky o ochraně lidského života prolínají i do běžné výuky,“ uvádí Jana Hrčková, ředitelka školy. Názorné seznámení s prací hasičů, zdravotníků a policistů se letos pořádalo už třetím rokem. „Akci připravujeme vždy ke konci roku.

Jednotlivé ročníky se od sebe liší tématikou,“ dodala Hrčková. Policisté na dopoledne se studenty nedorazili. „Nemohli se dostavit kvůli výjezdu. V programu jsme museli za improvizovat. Dětem jsme ukázali, jak se mají chovat o prázdninách,“ uvedl Karel Johana, jeden z učitelů. Hasiči z tachovského záchranného sboru přijeli předvést vysokozdvižnou plošinu. „Chceme žákům přiblížit naší činnost a vybavení.

Mohou si vyzkoušet i plošinu, která vystoupá do třiceti dvou metrů,“ vysvětlil nám velitel družstva Jaroslav Klíma mladší. „Je to hezký zážitek. Naskytl se mi úchvatný pohled. Zima mi nahoře nebyla. V porovnání s minulostí je ovládání úžasné. Necítil jsme žádné cukání,“ podělil se s námi o svůj zážitek z dvaatřicetimetrové výšky Jaroslav Půlpán, učitel ze Světců.