Soustředění začalo vesele. Po příjezdu jsme si všichni vybalili své věci, dali si oběd a odpoledne, po menším poledním klidu, jsme vyrazili na první trénink na fotbalové hřiště v obci Babylon. Cesta na hřiště vedla zhruba 400 metrů lesem, což bylo příjemným zpestřením.

Hned cestou z prvního tréninku jsme měli bojovku, kluci běhali po lese a jeden z nich šlápl do vosího hnízda. A výsledek? Jakub Sirový měl jedenáct žihadel, Standa Bárta, který s námi jel jako asistent, jich napočítal šest, další kluci schytali po dvou, třech žihadlech. Zapotili jsme se, ale naštěstí nikdo neměl alergickou reakci a soustředění mohlo pokračovat.
Každý den začínal budíčkem a rozcvičkou, trénovalo se dvoufázově, dopoledne a odpoledne, mezitím jsme měli ještě hodinku fotbalové teorie, aby kluci dobře ovládali pravidla.

Jeden den jsme sehráli přátelské utkání proti starším žákům z Domažlic. Přestože kluci dali do zápasu vše, podlehli a tým Domažlic odjížděl z Babylonu s vítězným pokřikem.

Policisté převzali na zámku medaile za dlouholetou službu
FOTOGALERIE: Policisté převzali na zámku medaile za dlouholetou službu

Jedno odpoledne si užili kluci na koupališti Babylon, kde si odpočinuli. Poté tam chtěli chodit i po odpoledních trénincích.
Večerní program si kluci také užívali, první tři večery byli rozděleni do dvojic a hráli proti sobě turnaj v nohejbale, který s přehledem vyhráli Honza Flachs a Pepa Bárta. Další večery jsme si udělali oheň, při kterém jsme se dobře bavili při různých soutěžích, scénkách a vtipech. Volný čas trávili kluci společně v chatkách, kde někteří odpočívali po tréninku, jiní hráli karty, nebo lítali s míčem po hřišti a hráli volejbal, nohejbal a další hry. Kluci se ukázali jako skvělá parta, drželi pohromadě, na mobilní telefony nebo počítač si ani nevzpomněli.

Poděkování patří manželům Němcovým, kteří se o nás vzorně starali, výborně nám vařili a byli ochotní s čímkoli kdykoli pomoci.

Všichni odjížděli ze soustředění spokojení a připravení na novou sezónu. Přejme jim tedy hodně úspěchů a doufejme, že za rok se na soustředění vydáme opět.

Lucie Vykoupilová