„Projekt řeší výměnu a opravu oken v levé části budovy zámku, kde sídlí Základní umělecká škola. Nově vyrábět a osazovat se bude pět kusů oken čtyřkřídlových velikosti 141 krát 254 centimetrů. Dále se budou nově osazovat tři kusy oken jednoduchých velikostí 140 krát 160 centimetrů, se kterými jsou ve dvojici okna vnitřní oválná, která se budou pouze opravovat včetně nového nátěru," vysvětlila Alena Nekovářová z Odboru rozvoje a evropské integrace Městského úřadu Tachov. Celkově by se tato investice měla pohybovat kolem tří set šedesáti tisíc korun. Více než polovinu by ovšem měla pokrýt možná dotace.

Mnohým vyběhne na mysl, jak ovšem bude fungovat škola bez oken. S tímto problémem zástupci města samozřejmě počítali. „Termín realizace je naplánován mezi červnem a červencem letošního roku. Provoz školy tudíž nebude nijak omezen," dále řekla Nekovářová.

Nedostane se ale pouze na okna. Nový lesk by měly dostat i dvoukřídlé vstupní dveře. Tato oprava by se měla uskutečnit ve stejném termínu. „Na tyto práce však není požadován příspěvek z dotace Plzeňského kraje. Náklady si bude město platit ze svého rozpočtu." Oprava dveří je prozatím vyčíslena na více než třicet pět tisíc korun.