Zchátralá budova plánského hotelu U Medvěda, který stojí na náměstí, bude i nadále chátrat. Italská společnost Planatur, která objekt vlastní, chce zrekonstruovat hotel tak, jak vypadal před více než desítkou let. To znamená zrekonstruovat objekt a v něm restaurační zařízení.

„Medvěd jsme koupili před dvěma lety. Záměr byl zrekonstruovat budovu a vybudovat v něm restauraci a provozovat několik lůžek,“ uvedl jednatel společnosti Zdeněk Bednařík. Společnost chce však k hotelu přikoupit i objekt bývalých skladů společnosti Škoda, který je v těsné blízkosti. Sklady by sloužily pro samotné rozšíření hotelu. Nyní je tato záležitost ve fázi jednání, jelikož objekt bývalých skladů nabízí realitní kancelář Pubec.

„My nevíme, jak s tím majitelé naloží, cena objektu skladů šplhá ke čtyřem milionům korun. Prodáváme je jako nebytovou nemovitost. Byl by vhodný například k relaxaci, to znamená relaxační centrum uprostřed města, řekněme bowling, nebo něco tomu podobné, ovšem záleží na úmyslech případného kupce,“ uvedl pracovník realitní kanceláře Pubec Petr Otte.

Podle slov Bednaříka jde o to, jak dopadne jednání o objekty bývalých skladů a hotelu. ,,Celá tato záležitost je těžká, dost nám brání památkáři, vyjednávání s nimi není jednoduché. Hotel možná zchátrá do takové fáze, že spadne,“ dodal Bednařík. Nedaleko hotelu je zámek, který potkal podobný osud. Budovy, které se nacházejí v areálu zámku, dříve využívané pro potřeby pohraniční stráže, jsou nyní majetkem developerské skupiny ANT. Ovšem pozemky pod budovami jsou ministerstva vnitra. Pracovnice tiskového oddělení ministerstva vnitra Hana Malá nám oznámila, že pozemky budou firmě ANT také odprodány. Jednatel skupiny ANT Libor Simek se s námi odmítl o čemkoliv bavit, jelikož prý vůbec neví, o co jde.