Do akce, která měla za úkol informovat řidiče o možných rizikách a kontrolovat vozidla zaparkovaná u hřbitovů, se zapojili i tachovští policisté.

Od dvacátého osmého října do druhého listopadu měla policie na území celého Plzeňského kraje, včetně Tachovska, dny zvýšeného dohledu.

Kontrolováno bylo především to, jestli se v automobilech nenachází viditelně odložené předměty, které by mohly případné zloděje vyprovokovat k vniknutí do aut. K dispozici byly i letáky rozvěšené v blízkosti vchodů na hřbitovy, které na možné nebezpečí řidiče upozorňovaly. Zmenšenou verzi těchto upozornění našli řidiči také na svých vozidlech, v podobě závěsného informačního letáčku.

Ve Stříbře byla tato šestidenní akce ozvláštněna tím, že v momentě, kdy policisté zpozorovali věc, která by mohla případného zloděje upoutat, byla na auto umístěna folie imitující rozbité sklo.

Během celé policejní akce příslušníci zákona na Tachovsku zkontrolovali přes dvě stě třicet aut stojících u hřbitovů. Uložili také čtyři pokuty za přestupky v dopravním provozu.

„Pozitivní zprávou je, že v průběhu akce ani jedno z obvodních oddělení policie neeviduje vloupání do vozidla v blízkosti hřbitovů," sdělila ve zprávě z celé akce mluvčí policie pro tachovský okres Dagmar Jiroušková.