Oprava vyjde na třicet tisíc korun. „Zastávka v Nové Hospodě byla už dvakrát opravovaná v minulém roce. Letos už nám peníze nezbyly. Investovali jsme především do rekonstrukce Nádražní ulice v Boru,“ uvedl Petr Kovařík, starosta Boru. „Určitě přístřešky opravíme.

Záleží ale také na tom jak dopadne rozpočet na rok 2008,“ dodal starosta. Zastavit demolování plastových zastávek by snad mohly dřevěné přístřešky. „Máme několik nových dřevěných zastávek a ty se zatím terčem vandalů nestaly. Musím, ale zaklepat,“ řekl Deníku Kovařík. „Dřevo jde i hůře poškodit a je mnohem hezčí,“ míní starosta.

„Vandalství se nejde ubránit. Výtržníci ničí i odpadkové koše ve městech. Máme také strach o nově vybudované zastávky v Boru. Situaci by možná pomohl vyřešit kamerový systém, ale to taky nejde tak snadno,“ dodal starosta. „Nám na zastávkách patří jen značky. Řidiči mají tedy za úkol sledovat v jakém stavu jsou jízdní řády a samotné označníky. Zastávka jako taková spadá do kompetence obcí,“ uvedl Jaroslav Hošek, ředitel tachovské pobočky ČSAD Plzeň. „To víte, že mě současný stav zastávek jako člověka trápí, ale jako dopravce s tím nic nenadělám,“ dodal.