Ve středu 17. října vyhrožoval ve Zhoři třiadvacetiletý mladík v místní restauraci 49-letému provozovateli, že si to s ním vyřídí kvůli minulosti. Poté co byl agresivnímu muži vstup do restaurace odepřen, rozbil skleněnou výplň vstupních dveří, následně přešel k oknu vedoucímu do výčepu, do kterého nejprve mlátil a poté jej kamenem rozbil.

Potom z místa incidentu odešel na místní Obecní úřad, kde po starostovi požadoval, aby někoho zavolal. Na dotaz starosty koho má zavolat, rozhodil muž papíry ležící na stole a odešel, vzápětí se však vrátil a vytrhl telefonní kabel ze zdi. Pak z úřadu odešel. Po tomto incidentu však přišel výše uvedený muž zpět do restaurace společně se 3 muži - členy rodiny, kteří byli vyzbrojeni mačetou a vidlemi. V restauraci rozbili druhou výplň okna vedoucí do výčepu restaurace a přitom vyhrožovali zabitím provozovatelům, poté opět odešli.

Na místo incidentu se dostavil také příbuzný provozovatelů restaurace, proti jemuž vozidlu se po příjezdu na místo rozběhl 23-letý muž s mačetou v ruce, dále 32-letý muž s vidlemi, 27-letý muž se železnou tyčí a 18 letý mladík spolu s 49- letou ženou. Všichni zúčastnění vyhrožovali tomuto 28-letému muži se slovy, že to stejně odnesou, že ví kde bydlí. Muž z obavy o svůj život a a zdraví z tohoto místa u restaurace odjel na náves.

Útočníci zůstali před restaurací, kde jeden z útočníků vyskočil na zaparkovaný vůz provozovatelů a poškodil kapotu vozidla. Na místo se dostavila policejní hlídka, která zadržela jednoho z útočníků. Ten při přikládání pout kladl policistům odpor, odstrčil zasahujícího policistu a poté ho poškrábal. Tento 23-letý zadržený útočník vyzýval ostatní členy rodiny, aby vzali vidle a mačetu a šli mu na pomoc. Na toto dva z útočníků reagovali tím, že přešli přes náves k Obecnímu úřadu k dalším zasahujícím policistům.

Jeden z policistů útočníky vyzval jménem zákona, aby nevstupovali do určitého prostoru, na což 18-letý útočník zareagoval tím, že v rozběhu udeřil policistu pěstí do obličeje a poškodil mu oděv. Zranění tohoto policisty stejně jako zranění v prvním případě si vyžádalo lékařské ošetření. Všichni podezřelí útočníci byli policisty zadrženi a eskortování do policejní cely v Plzni.

Použití donucovacích prostředků bylo vedoucím vyhodnoceno jako oprávněné. Výtržníci jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví, poškozování cizí věci, násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci a trestného činu útoku na veřejného činitele. Na poškození věcí a vozidla byla celková škoda vyčíslena na 10 000,- Kč.