„V současné době máme šestadvacet členů a dva takzvané občasníky. Letos naše řady rozšířili tři noví členové,“ sdělil nám kancléř klubu Josef Sýkora. Členská základna pohybující se na hranici tří až čtyř desítek lidí je podle něj optimální. „Tento počet vyhovuje při pravidelných posezeních i při našich občasných výjezdních schůzích,“ dodal s tím, že nejčastější křestní jméno v členské základně je Karel.

Zmíněné výjezdní schůze, kterých členové klubu absolvovali za dobu jeho existence několik, se postupně staly nejen degustačními cestami, ale vznikla z nich tradice někdy až rodinných výletů, kdy je prvotní cíl, poznání kvality piva a kuchyně dané restaurace, příjemným zpestřením. Historie tachovského Klubu přátel zlatavého moku se začala psát před třinácti lety.

„Vedeme si také vlastní kroniku, kam zaznamenáváme všechny naše společné akce, všechna výročí a další mezníky v činnosti klubu. Dnes má kronika již čtvrtý díl,“ pochlubil se Sýkora . Nejen to. V současném „sídle“, kterým je salonek Sport Baru hotelu Club v Tachově, visí na stěně zarámované fotografie ze života a činnosti klubu a další klubové symboly.