„Červen je navíc měsícem myslivosti. Všichni zástupci honiteb ale nedorazili, je tady jen zhruba šedesát procent z nich," vysvětlila Eva Velcová, jednatelka Okresního mysliveckého spolku Tachov (OMS) s tím, že na okrese je čtyřiadevadesát registrovaných honiteb.

Rok myslivosti na Tachovsku hodnotil zejména Pavel Nečas, předseda OMS. „Celkově je myslivost na okrese v dobrém stavu, funguje to," sdělil. Podotknul však, že by se měli myslivci více snažit přivést mladé lidi k přírodě a myslivosti. „Měli bychom je odtáhnout od drog a počítačů," uvedl s tím, že toto se daří spíše v mysliveckých rodinách. Také si povzdechl, že se nedaří myslivcům spolupracovat se školami. „Před několika lety jsme dokonce dali učitelům biologie nebo přírodopisu nabídku, aby šli bezplatně do kurzu, aby si odseděli některé přednášky o myslivosti, ale to se prostě nepovedlo. "Jsem přesvědčen, že nyní by se mělo začít u těch nejmenších."

Předávala se i vyznamenání. Na základě návrhu kynologické komise a Okresní myslivecké rady získal vyznamenání za zásluhy druhého stupně Radomír Svoboda. Pamětní medaile OMS na základně návrhu mysliveckého sdružení pak byly uděleny Ladislavu Salačovi, Josefu Hejskovi, Janu Vopičkovi, Miloši Honzovi a Jiřímu Stánkovi.