„Jedná se vlastně o podpůrný prvek, který má bohužel zvýraznit nerespektování silničních pravidel. Nejčastějí se jedná o porušení parkování, kdy řidiči nenechávají dostatečný prostor, aby mohla další auta projet,“ řekl Deníku starosta Tachova Jiří Struček. Jak dále dodal, nejedná se o novinku.

„Na mnoha místech již tyto čáry byly, ale zub času je téměř smazal. Zcela nové značení je například v ulici Sadová. A řekl bych, že zde má své dobré odpodstatnění. Především v ranních hodinách zde jezdí mnoho rodičů se svými dětmi do školy a tato část je opravdu frekventovaná. Ovšem pokud si zde někdo zaparkuje tak, že ulice není téměř průjezdná, začíná vznikat kritická, téměř neřešitelná situace. Další žluté čáry jsou například na nebezpečných výjezdových místech,“ vysvětlil tachovský starosta a jak dále dodal, rozhodně toto značení nemá za cíl řidiče v okresním městě nijak omezovat.

Dobrovolníci z Tachovska obnovili a znovu označili destičku pramene Mže.
Pramen Mže dostal tabulku od milovníků přírody

„Určitě se nejedná o žádnou šikanu ze strany města směřovanou na řidiče. Tyto žluté čáry jsou spíše takovou pomůcku, aby parkující řidiče upozornily na to, že je zde očividně něco špatně, že porušují nějaký již zaběhlý předpis. Bohužel mnoho občanů si toto neuvědomí a proto vznikají komplikace jako ve zmiňované Sadové ulici. Dalším příkladem je parkování před popelnicemi. Je jasné, že ne vždy se najde místo na parkování, ale auto postavené přímo před popelnicemi může mnohdy vývoz na nějakou dobu zcela zastavit.“