Ve zprostředkování cedulí mají úřady, které je vydávají, jednu velikou výhodu oproti občanům. Nemusí za ně platit. Díky tomu mohou tak ušetřit částku 10 000 korun. Tolik stojí přední a zadní poznávací značka na přání. „Bylo by zvláštní, kdyby úřad platil poplatek stejnému úřadu," vysvětlil starosta Stříbra Karel Lukeš a dále navázal: „Mně osobně by se to velmi líbilo. Bylo by skvělé, když by služební auta městského úřadu měla poznávačku například Stříbro 001 a tak podobně," řekl k tomuto tématu starosta Stříbra.

I přes nadšení ze strany Lukeše se zástupci na koupi zatím nedohodli.

Podobné je to i v okresním městě. „Ano, zní to zajímavě, ale zatím se značky pořizovat nechystáme," řekl Deníku tajemník městského úřadu v Tachově Zdeněk Uhlík.
O něco těžší situaci mají úřady, které nemají možnost vydávat registrační značky. „Úřady, které nemají rozšířenou působnost, jsou pro nás bohužel jako běžný občan, tudíž si za značky musí zaplatit běžnou částku," dále vysvětlil tajemník městského úřadu v Tachově. Je tudíž celkem logické, že menší města peníze raději využijí na potřebnější věci.

„Zatím jsme o tom nepřemýšleli a upřímně ani nevidím důvod, proč značky měnit. Na kapotách služebních aut městského úřadu je vyobrazen znak města Bor. Řekl bych, že to je dostatečné poznávací znamení," řekl na toto téma starosta Boru Petr Myslivec.

Krom odpuštění registračního poplatku ovšem platí pro úřady stejné předpisy, jako pro běžné řidiče. Tudíž si na tabulku zdobící služební automobily nemohou nechat vyrazit rasistické výrazy, či nápis policie, hanlivá slova nebo slova, která obsahují písmena G, CH, O, Q a W. Zákaz využití těchto písmen je hlavně kvůli jejich snadnému zaměnění.