Tentokrát odpovídá Robert Imling, ředitel prodeje ojetých vozů Louda Auto+.

Jak hodnotíte z pohledu vašeho byznysu letošní rok na trhu s ojetými vozy?
Zdroj: Deník

Přetrvávající situace v omezené výrobě a dlouhých dodacích lhůtách nových vozů stále nahrává prodeji zánovních ojetin. Chuť nakupovat se zákazníkům za současné geopoliticko-ekonomické situace vrací pomalu, kdo však jezdit potřebuje, svůj vůz si v nabídce najde.

Které klíčové události pro vaši firmu vás v uplynulých třech letech ovlivnily?

Podařila se nám akvizice velkého dealerství Hyundai Centrum Praha, která i pro ojeté vozy přinesla nové pobočky a cenný zdroj prověřených vozů z protiúčtů.

Přelomovým krokem bylo vyvinutí vlastní výkupní aplikace, díky které se celý proces zrychlil, zjednodušil a zprůhlednil. Díky napojení na informační systémy a vnitřní analytiku dokážeme stanovit solidní výkupní i prodejní cenu bez zdlouhavého vyjednávání a smlouvání se zákazníkem. Důležitým krokem bylo i navázání spolupráce s Ligovou fotbalovou asociací, které každý rok poskytujeme přes 250 vozů.

Úplně nejdůležitějším krokem pro nás však bylo letos v únoru zahájení výstavby největšího autocentra ojetých vozů v Evropě s kapacitou 5 tisíc vozů. Bude ve Vrbové Lhotě u Poděbrad. Přinese zákazníkům nejširší výběr aut a také luxusní prostředí se všemi službami. Dokončeno má být začátkem roku 2024

1. místo - Tesla Model Y
Octavia zpět ve hře, Tesla Y ale vše válcuje: Zajímavosti o prodejích aut v EU

Mění se v současné situaci preference zákazníků? Jak?

Preference zákazníků jsou stejné již několik dekád: úspora, komfort, bezpečí. Zatímco před lety znamenala komfort klimatizace, dnes je to infotainment a jízdní asistenty. Dříve byly nejúspornější dieselové motory, nyní je vývojově předběhly malolitrážní benzinové motory, zájem o ně se tak stále zvyšuje. Dalším trendem je růst zájmu o vozy kategorie SUV.

Jak vidíte budoucnost prodeje ojetých vozů?

Prodej ojetých vozů poroste na významu zvláště v případě, že Evropská unie skutečně prosadí zákaz nebo jen omezení výroby aut se spalovacími motory. Na zvýšený zájem zákazníků přecházejících z nákupu nového vozu do výběru zánovní ojetiny jsme reagovali vlastním programem prodeje ojetin Louda+, který úrovní prodeje a poskytovaných garancí posouvá prodej ojetin na řádově vyšší stupeň. Díky stabilnímu zázemí a zaměření na kvalitní vozy se rychle prosadila na trhu. Máme v nabídce hlavně „auta z první ruky“, neznamená to jen známou historii vozu, ale i fakt, že se při prodeji obejdeme bez „překupníka“.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník

Rolls-Royce Cullinan
Leoš Mareš si na videu dělá legraci z Rolls-Royce. Prý má nejojetější na světě
Pohon všech kol montuje Škoda do sportovních i klasičtěji zaměřených Octavií
Chcete "čtyřkolku" v jiné karosérii než SUV? Našli jsme dvacítku nejlevnějších
Škoda 1100 OHC kupé je dnes součástí sbírky firemního muzea Škody Auto
Škoda s největšími křídly si zazávodila jen málo. Dnes je 1100 OHC perlou muzea