„V pátek večer řídil devětadvacetiletý řidič po místní komunikaci ve Starém Sedlišti osobní vozidlo Škoda Favorit. Vlivem požitého alkoholu pak nezvládl řízení vozidla, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení a do stromu,“ informoval Deník mluvčí Okresního ředotelství Policie ČR v Tachově Václav Blahník.

Řidič se podle mluvčího snažil z místa dopravní nehody vozidlo odtlačit, což se mu nepodařilo. „Ohledáním vozidla bylo dále zjištěno, že na něm byly namontovány pneumatiky, které byly sjeté pod přípustnou mez. Celkový stav vozidla tak bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích,“ dodal Blahník. Na policisty čekala ještě další překvapení. Provedenou lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že řidič není držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění. Navíc provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče pozitivní.

Policisté naměřili v jeho dechu 2,29 promile alkoholu. Na základě pozitivní dechové zkoušky byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se podrobil. Na vozidle vznikla škoda čtyři tisíce korun a na poškozeném plotu je patnáctitisícová škoda.

Další nehoda se stala 6. ledna odpoledne u Mlýnce. Šestadvacetiletá řidička Fordu Escort při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Na rozbředlém sněhu dostala smyk, vjela do protisměrného jízdního pruhu, kde se čelně srazila s vozidlem Rover. „Při nehodě utrpěla celá osádka vozidla Ford, řidička a dvě spolujezdkyně, lehká zranění, a to pohmožděniny. Všechny tři byly převezeny do nemocnice v Plzni k dalšímu vyšetření,“ informoval policejní mluvčí. Řidič Roveru byl s lehkým zraněním rovněž převezen do nemocnice v Plzni. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Příčinou neohdy nebyla ani technická závada. Hmotná škoda na vozidle Ford byla odhadnuta na 50 tisíc korun a na vozidle Rover odhadli policisté škodu na 90 tisíc korun.