Za ty roky jsem se už naučila, že když jede člověk do volné přírody, není ani tak důležité, jestli má deodorant (který jsem měla), ale jestli má dost provázku. Hodí se zkrátka na všechno. Další obyčejnou věcí jsou kolíčky a hodně šátků, protože když je v poledne 40 stupňů pod stromem a vy nemáte u stanu stín, snadno si ho vytvoříte během pár minut. Zkrátka každý má seznam věcí, bez kterých by se neobešel, a že není vůbec krátký. My jsme však udělali velkou chybu, že jsme se předtím nestavili ve sportovních potřebách, protože jsme si někdy připadali jako sto let za opicemi. I tak jsme si ale poradili.

Solární panely

Když jsem se šla projít naší zátokou, nestačila jsem se divit, kolik lidí si s sebou přivezlo vlastní solární nabíječku. I my jsme letos jednu měli, jelikož stavíme stan co nejdál od ostatních lidí, tudíž nedosáhneme na elektrickou přípojku. A musím uznat, že nechápu, jak jsme to dřív bez ní mohli vydržet. Pořídili jsme ji především proto, abychom při večerní ledové sprše nemuseli ještě hodinu stát před koupelnou se zapojenou nabíječkou v jediné volné zásuvce, ale také z důvodu, že jsme s sebou letos vezli cestovní lednici. A dát si v kempu v největším parnu pár loků pořádně vychlazené limonády, je zkrátka k nezaplacení. Dříve jsme používali kamennou vyhloubenou lednici, ale samozřejmě se to nedá srovnat.

Mezi dvěma venkovními termálními bazény je jeden plavecký s několika drahami.
OBRAZEM: Maďarské lázně Széchenyi jsou levné a úchvatné

Poučení pro příště

Od mé poslední návštěvy chorvatského pobřeží doba hodně pokročila dopředu a rozhodně se příště vybavíme mnohem lépe. Dnes je již možné pořídit pomalu veškerý rozkládací nábytek, aby se člověk cítil i v kempu jako doma, který navíc skoro nic neváží a v kufru se ztratí. Jeho cena navíc není někdy ani tak vysoká. A tak je možné přivézt si vyloženě skládací kuchyň, poličky, závěsné textilní police, nafukovací skříň na oblečení a ručníky, tlakovou sprchu, nafukovací rošt na matraci a další vymoženosti, se kterými může být pobyt ve stanu mnohem pohodlnější.