Téma Volný otevřel v neděli po poledni na ČT24 Václav Moravec ve svých Otázkách. A to v kontextu se strážníky a policisty zasahujícími proti odmítačům protiepidemických opatření, kteří se ve Volném vzhlížejí.

„Rád využívám této příležitosti, abych se vám i celému národu omluvil za pana Volného, tato kreatura je bohužel z našeho kraje, a proto cítím potřebu toto říct,“ řekl v televizi Tomáš Macura (ANO), který v Otázkách Václava Moravce debatoval spolu s primátorem Prahy Zdeňkem Hřibem (Piráti) a primátorkou Brna Markétou Vaňkovou (ODS).

Stavba pavilonu pro psychicky nemocné by měla být hotova už do konce roku.
Pavilon pro psychiatrickou péči FN Ostrava by mohl být hotov už do konce roku

„Nerozumím tomu, proč na půdě poslanecké sněmovny nelze dosáhnout toho, aby se dodržovaly předepsané postupy. Ale nemůže to být pardon pro nedodržování předpisů jinde,“ řekl Macura v kontextu toho, že sám Volný ochranu dýchacích cest v poslanecké sněmovně nenosí, což Václav Moravec dal do kontextu eskalujících situací v ulicích.

Volný se podle něj zakleknutí a zatčení před zraky dětí nedočká. Primátoru Macurovi, který se například k velmi diskutovanému zásahu u porubského baru Frisco vyjádřil exkluzivně už dříve pro Deník, chybí u těchto případů jeden pohled.

Tereza z ostravského sídliště Poruba je „proslavená“ docela dramatickým zatčením.
Kauza "popíračky" Terezy: Primátor Ostravy se zastal strážníků, nemocnice mlčí

„Jak odpovědný či spíše nezodpovědný je rodič, který za přítomnosti svého dítěte, vědom si toho, že porušuje zákon, jde do otevřeného střetu se zasahující ozbrojenou složkou?“ ptá se ostravský první muž, který ani po konci nouzového stavu po Velikonocích neočekává větší rozvolňování.