„Vzhledem k tomu, jak celé jednání probíhalo, to bylo hodně těžké rozhodování. Nejdříve nám byla divize v úterý dopoledne nabídnuta. Museli jsme se rozhodnout do večera stejného dne. V té době jsme už byli i bez trenéra Zacha, který odchází do Mariánek. Po dlouhých debatách jsme se rozhodli, že do toho půjdeme," vysvětloval tajemník Horní Břízy Stanislav Kapr.

Radost z postupu ale netrvala příliš dlouho. „Ve středu ráno nám bylo oznámeno, že Mýto zůstává v divizi. Opět jsem musel všem volat a říct jim, že to padá. V pátek jsem měl ale další telefonát, že Mýto chce hrát jen krajský přebor. Dostali jsme hodinu na to, abychom se znovu rozhodli. Nikdo si asi nedokáže představit, jak náročné to bylo," ulevil si funkcionář klubu.

Bylo vyslyšeno tak přání hráčů Horní Břízy, kteří chtěli postoupit. „Dohrávali jsme soutěž v jedenácti, dvanácti hráčích a všichni kromě jednoho, který odchází, chtěli divizi zkusit. Rozhodli jsme se proto jim vyhovět jako poděkování za to, jak odehráli letošní sezonu,“ pochválil Kapr celý mančaft.

Trenér Zbyněk Kočí (na archivním snímku) dovedl Doubravku v divizní skupině A na čtvrté místo, k nejlepšímu umístění v dějinách klubu.
Kočí: Odchod mě mrzí, ale zároveň to předávám s čistým svědomím

Zároveň slaví celý klub v tomto roce kulaté jubileum. Divize tak bude pomyslnou třešničkou na dortu. „Slavíme 90. let fotbalu v Horní Bříze. Na severu Plzeňska hrály divizi pouze Vejprnice, ale co si pamatuju, tak tady z naší oblasti se tam nikdo ještě neprobojoval," pátral v paměti Stanislav Kapr.

Toho společně s celým vedením čeká před startem soutěže náročné období. „Nejdříve musíme sehnat nového trenéra. Ohledně hráčů budeme cílit na ty, kteří jsou v našem regionu, případně v Plzni. Budeme chtít oslovit mladé hráče, abychom navázali na práci trenéra Zacha," dodal funkcionář Horní Břízy.

Fotbalisté Baníku Stříbro (na archivním snímku hráči v bílých dresech) porazili v odvetě FK Žákava 2:1 a radují se z udržení krajského přeboru.
OHLASY Z BARÁŽÍ: Staňkov i Baník udržely krajský přebor, rozhodly domácí odvety