Sobotní zápas dvou týmů, které v závěru sezony řeší úplně jiné starosti, měl jako hlavní sudí odpískat Milan Matějček, na čarách mu pak měli pomáhat asistenti Lukáš Machýček s Michalem Chládkem. Tedy dva ze tří borců (kromě Michala Chládka), kteří Rokycany pískali na konci loňského roku v Komárově (a ne moc dobře - kupili chybu za chybou), a tentýž den se nechvalně proslavili i v zápase třetí ligy mezi karlovarskou Slavií a béčkem Viktorie Plzeň (3:2).

Fotbalisté Jiskry Domažlice vyhráli skupinu A FORTUNA ČFL.
VIDEO: Jiskra válcuje internet! Hráči si dali song ze Superstar, zpíval i Limba

„Kvůli tomu, co se stalo v Komárově, jsem měl pár hodin zkaženou dokopnou. Pak mi psali kamarádi z Viktorky i Varů, že je pískají ti tří samí rozhodčí, a že Matějček už přijel narvanej jako igelitka z Hypernovy. Moc si přeji, aby ho komise sestřelila a tihle borci měli doživotní zákaz vůbec vkročit na jakýkoliv stadion,“ svěřil se tehdy gólman Rokycan Dan Houdek.

Toho nominace Matějčka namíchla asi ze všech nejvíce. Teď je ale všechno malinko jinak. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy, pod kterou divize spadá, totiž svoje původní rozhodnutí v pátek změnila. 

Proč? Důvod na úřední desce uvedený není. Jisté je však to, že sobotní střet celků z Jihočeského a Plzeňského kraje nakonec odřídí Adam Trska společně se svými asistenty Janem Švorcem a Lukášem Andrasem. Jediným, kdo z původní nominace zůstal na "svém místě", je delegát Fotbalové asociace Michal Walter.

FC Rokycany (zelené dresy), archivní snímek.
Rokycany míří za záchranou do Soběslavi, nominace rozhodčích ale budí rozruch