Hosté z Domažlicka šli do zápasu jako tabulkoví favorité, ovšem již v páté minutě přišla studená sprcha z kopačky Martina Trejbala. Domácím se do konce první půle podařilo střelit ještě jednu branku a do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Chodský Újezd.

Ani druhá půle se rozhodně nevyvíjela tak, jak by si mrákovští představovali. V šedesáté minutě dostal druhou žlutou kartu Lukáš Čermák. Dlouhé minuty to ovšem vypadalo, že se stále hraje ve vyrovnaném počtu. Až v 75. minutě po rychlém protiútoku a dobré kombinaci domácí uklidnil Viacheslav Pryvrattskyi. Klíč ke gólu se mrákovským podařilo objevit až v osmdesáté minutě, kdy se trefil Václav Duffek a vyškrtal tak pro hosty jiskřičku naděje.

Tu ovšem dvěma góly během pouhých pěti minut zadupal domácí Josef Zivčák. Mrákov přesto ale dohrál utkání v důstojném tempu, zvládl i využít chyby Chodského Újezdu, zápas ale stejně dopadl lépe pro domácí, kteří mohli slavit velmi důležitou výhru. „Určitě je to zklamání. První poločas neměl s naším rychlým, kombinačním fotbalem vůbec co do činění. V druhém poločase jsme se již zvedli, ale neskutečně jsme chybovali a to nás srazilo. Samozřejmě nepomohla ani červená karta. Takže zklamání. Navíc nás čeká zápas s Bělou, což je fotbal zase někde jinde. Musíme se na něj připravit rozhodně lépe,“ zhodnotil trenér Mrákova Vladimír Duffek.

CH. ÚJEZD – MRÁKOV 5:3

Poločas: 2:0. Branky: 5. Trejbal, 37. Maksym, 75. Pryvrattskyi, 82., 87. Zivčák – 80. Duffek, 88. Krch, 90. Vojtko. Rozhodčí: Jirsa – Kostelník, Slivoně. ŽK: 1:3. ČK: 60. Čermák. Diváků: 60

21. Propagační a prodejní výstava králíků, holubů a drůbeže se konala v Bezdružicích.
FOTOGALERIE: Bezdružickou základnu posílili tři mladí chovatelé