Nezbývá, než se nechat překvapit. Co už ale nyní víme, je fakt, že nás čeká celá řada strujících fotbalových utkání, o kterých se zcela jistě bude mluvit nejen mezi žáky hodně dlouho. 

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.
Emoce a Góly. Finále McDonald's Cupu je za námi. Jaké bylo?

Že mohou zvítězit i nováčci v soutěži, dokázali v minulém ročníku právě hoši ze Šumperka. Na republikové finále postoupili poprvé ve dvaadvacetileté historii turnaje a rovnou vystoupali až na samý vrchol. „Je to výborný ročník. Asi nejlepší, co jsem měl,“ pronesl po triumfu pyšný kouč Petr Strnad.

McDonald's Cup, 23. ročník.Zdroj: McDonald's Cup"Tihle kluci jsou neskutečně dobře trénovatelní. Je to výběr kluků z okresu Šumperk, vyzobaní z dědin okolo města. Trénujou prakticky dvakrát denně, dopoledne ve škole, odpoledne na stadionu," prozradil recept na úspěch Petr Strnad.

Ani letos nebude o motivaci nouze. Pro vítěze jsou totiž jako každý rok připravené fantastické ceny. 

V McDonald's Cupu ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 80 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let. Turnaj se hraje na takřka čtyřech tisících základních školách České republiky a stále se zapojují další.

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu.
Letošní ročník McDonald's Cupu je u konce. Podívejte se na finálový sestřih

Pokud se chcete zúčastnit této unikátní fotbalové soutěže, přihlaste se na své základní škole u třídního učitele nebo u učitele tělocviku.

Veškeré informace o turnaji a registraci najdete také na oficiálních stránkách www.mcdonaldscup.cz.