„Nemáme hráče, nikdo nechce hrát. Chceme založit žákovský tým a postupně si hráče zase vychovat. Ještě ve středu jsme měli schůzi, přesto jsme ten konec celku dospělých neodvrátili. Neměli jsme ani trenéra, který skončil ,“ smutně pravil Jiří Hýl starší, člen výkoného výboru.

Těchlovicím nenahrála do karet covidová pauza, která byla v amatérském fotbale hodně dlouhá. „No, to nám skutečně nepomohlo. Hráči postupně ztratili chuť hrát, o některé mají zájem v Dobkovicích,“ vysvětlil.

Tomáš Holeš (č. 9) v souboji s Lukou Modričem.
Poctivý válečník, vzpomíná Polička na Holeše. Sílu získával při cestě na trénink

V poslední době se Těchlovicím v okresním přeboru moc nedařilo. V nedohrané sezoně skončil Český lev na předposledním místě, když vyhrál jeden z osmi zápasů. V té minulé, která se taky nedohrála, to bylo opět předposlední místo – dvě výhry ze třinácti utkání.

„Problém s nedostatkem hráčů jsme v poslední době řešili několikrát. Kdybyste viděl, jak jsme trpěli při venkovních zápasech. Počítali jsme hráče, nabírali je u pumpy. Není to ono, kluci nejsou místní a nemají vztah k naší vesnici. Je to pak znát,“ smutně pokračoval.

Fotbalový areál v Těchlovicích je přitom ve velmi dobrém stavu. „No, fotbal tu kopeme přes 40 let. Postavily se tady krásné kabiny, máme parádní hřiště, které jsme nedávno oplotili. To aby nám tam neřádila prasata. Samozřejmě nás tohle všechno mrzí. Jakmile není fotbal ve vesnici, tak chcípne pes,“ zakroutil hlavou.

Fotbalové hřiště v zasažených Lužicích se proměnilo v improvizovanou skládku.
OBRAZEM: V Lužicích se fotbalové hřiště změnilo v improvizovanou skládku

Klub jako takový nekončí, funguje dál. To potvrzuje i Jiří Hýl. „Jedeme dál, chceme pracovat s dětmi. Budeme se snažit pořádat různé akce. Pokud bude někdo chtít pronajmout hřiště na trénink nebo zápas, není problém, domluvíme se. Klub nezanikne, ale fotbal dospělých teď prostě nebude. Pokusíme se vychovat nové hráče,“ zdůraznil.

V Těchlovicích kdysi fungoval i tým staré gardy, ovšem ani tohle dlouho nevydrželo. „Jak už jsem řekl, mrzí nás to. Další člen našeho výboru všechny hráče obvolával, posílal zprávy. Polovička napsala, že už nebude chodit. Nechtěli jsme riskovat fakt, že to třeba v polovině sezony nedohrajeme a pak bychom museli platit pokuty,“ dodal Jiří Hýl starší.