Není už na čase tuto nelichotivou bilanci změnit? „Poslední zápasy se Slavií byly všechny vyhecované. Myslím, že teď to nebude výjimka,“ říkal plzeňský asistent Pavel Horváth.

„Na utkání se Slavií a se Spartou se motivace nehledá složitě,“ věřil záložník Pavel Bucha, jenž v Edenu fotbalově vyrostl, že viktoriáni ještě zmobilizují síly.

Zatímco Plzeň už je nějaký čas ze hry o titul venku, sešívaní mají i přes prohruv derby (2:3) pořád ještě teoretickou šanci. Ale tři kola před koncem ztrácí pět bodů. „Slavia pořád živí naději na titul, očekávám od ní velkou ofenzivu. Bude plný stadion, domácí do toho dají všechno,“ domnívá se asistent trenéra Michala Bílka.

„My musíme být připravení dobře bránit a být nebezpeční i dopředu, jako tomu bylo v posledním utkání,“ připomněl Pavel Horváth porážku 1:2 z 11. března, kdy jeho tým v poločase vedl.

SK Interobal Plzeň, mistři ligové sezony 2022/2023.
PODÍVEJTE SE: Futsalisté plzeňského Interobalu dokráčeli ke druhému titulu

A právě z poznatků z tohoto utkání se chtějí viktoriáni odrazit. „V první půli tam byla spousta dobrých věcí, které hráčům připomeneme,“ říkal Horváth. Plzeň ještě může Slavii, za níž zaostává o sedm bodů, přeskočit. Ale je to spíš jen čistá teorie.

Viktorii navíc budou chybět zranění Pernica, Pilař, Havel, Sýkora, nejistý je i start Klimenta a trest za čtyři žluté karty má Chorý.

Hraje se v sobotu od 18 hodin, kdy už oba celky budou vědět, jak dopadlo derby Sparta – Bohemians (začátek 15.00), které je zajímá.